SARAH LUCY DOLE – TELL NO LIES

 

De liefde voor de countrymuziek stroomt sinds vele jaren door het bloed van de in Engeland geboren en opgegroeide zangeres en songschrijfster Sarah Lucy Dole. Ze maakt samen met Brian J Langsdon al een hele tijd deel uit van het duo ‘Star Lane’, waarmee ze in 2014 het album “Buckle Up!” uitbracht.

Zij is een moeder van vijf kinderen en ze nodigde in 2014 de hele familie in de studio uit om een door haar geschreven kerstsingle op te nemen: “This Is Christmas, Santa’s Coming”. Dat gebeuren zorgde ervoor dat ze de smaak van platen opnemen helemaal te pakken had, iets wat nu geleid heeft tot de release van een zestien liedjes tellende soloplaat die “Tell No Lies” als titel kreeg.

Sarah Lucy Dole heeft in Amerika al twee ‘awards’ in de wacht weten te slepen voor haar werk en we durven vermoeden dat er daar in de toekomst misschien nog wel enkele bij kunnen komen. Want “Tell No Lies” is een prima album met knappe hedendaagse pop- en countryliedjes die ze zelf componeerde voor deze plaat.

Wij houden vooral van de countryballads op dit schijfje zoals “Ruby Slippers”, “I Try To Reason”, “You Shine On” en onze absolute favorieten: tearjerker “With This Ring”, het aangrijpende “I Thought I Heard A Train” en de ronduit prachtige coverversie van de soulklassieker “These Arms Of Mine” van Otis Redding uit 1964 die u ter kennismaking op de audiovideo meekrijgt.

Daarmee mogen we echter niet uit het oog verliezen dat er ook een paar fijne popsongs op dit album staan met de titeltrack “Tell No Lies”, het soulvolle “Wild Woman”, de emo-nummers “Without You” en “What”s A Heart Supposed To Do”, “Mexican Stars”, “A New Horizon” en het cathy rockende deuntje “High And Low”.

De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik Sarah Lucy Dole en haar werk tot op heden nog niet kende, maar met dit album “Tell No Lies” heeft ze ons alvast weten te overtuigen dat we haar in de komende jaren best maar van dichtbij volgen, want een internationale bekendheid wenkt voor deze Britse dame met een uniek stemgeluid en dito songs.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video